Voluntarii Viața După Abuz

Viața după abuz crește cu ajutorul tău. Suntem în căutare de autori care pot contribui cu traduceri, recenzii și materiale originale. 

Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.

CE FAPTE ANUNȚĂ ABUZUL ȘI CUM SE DEPĂȘEȘTE TRAUMA?

Dacă vrei ceva diferit atunci trebuie să faci ceva diferit. Creierul are nevoie de timp pentru a crea noi trasee neuronale, noi autostrăzi pe care să circule schimbarea, tradusă într-un mai mare autocontrol la impulsuri, înlocuirea unor automatisme, emoții mai puțin intense și comportamente mai funcționale.

 

Cel mai mare sprijin pe care poți să ți-l oferi este să te informezi despre ce ți se întâmplă, să cauți și să primești ajutor de specialitate.

Drumul către o viață nouă, desprinsă de ciclul abuzului și de rănile aferente nu poate fi parcurs decât cu multă răbdare, perseverență și tenacitate. Sprijinul oferit de familie și prieteni este un plus care poate accelera și ușura procesul. Atunci însă când anturajul este toxic, contribuind în diverse forme la problema inițială, va trebui să evaluezi cum te poți proteja.

Nu în ultimul rând, asistența profesională este crucială pentru a te asigura că nu rămâi cu traume ascunse și pentru a economisi timp prețios de vindecare emoțională sau de orientare administrativ-legală.

 

Nu ezita să contactezi cea mai apropiată organizație care oferă sprijin gratuit fostelor victime.

Ca fostă victimă, răbdarea și reziliența sunt probabil strategii pe care le-ai dezvoltat pentru a face față abuzului. Avem încredere că dacă ești aici, vei reuși să le transformi din abilitățile care te-au ținut sub puterea abuzatorului în aliații care te vor ajuta să te împlinești departe de violență și să nu mai permiți ca aceasta să câștige teren influențând viața ta sau a copiilor tăi. 

Recuperarea după relații abuzive se sprijină pe înțelegerea a trei piloni:​

ce s-a întâmplat

ce e de făcut

ce e de evitat

5 PAȘI PE CARE ÎI VEI PARCURGE CĂTRE VINDECARE

CAPCANE