Voluntarii Viața După Abuz

Viața după abuz crește cu ajutorul tău. Suntem în căutare de autori care pot contribui cu traduceri, recenzii și materiale originale. 

Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.

PRESĂ ȘI FORMATORI DE OPINIE

Acest ghid a luat naștere dintr-o serie de conversații cu specialiști în combaterea violenței în familie. Prin el sprijinim eforturile care se depun pentru informarea, protejarea și reintegrarea supraviețuitorilor. Abuzul domestic în România a atins cote alarmante, iar situația nu poate fi îmbunătățită fără o implicare conștientă și responsabilă a formatorilor de opinie. 

DESCARCĂ

 GHIDUL DE PRACTICĂ JURNALISTICĂÎN DOMENIUL VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

Violența domestică nu este un "obicei prost", ci o infracțiune pedepsită prin lege.

Prezentul ghid se adresează în principal jurnaliștilor, dar și blogger-ilor și altor formatori de opinie. A fost redactat pornind de la un sondaj în rândul organizațiilor care combat violența în familie, pentru a răspunde nevoilor imediate ale supraviețuitorilor și a celor care îi asistă prin adăposturi, consiliere, advocacy, campanii de conștientizare și de strângere de fonduri.

 

Persoanele care tratează subiectul abuzului domestic au o responsabilitate în construirea unor percepții care afectează direct alegerile victimelor, abuzatorilor și martorilor. Ele influențează opinia publică și astfel pot face diferența între viață și moarte.

 

Acesta este un material "în lucru". Ne propunem să îl reedităm anual, cu implicarea ONG-urilor de specialitate și a jurnaliștilor deopotrivă.

DESCARCĂ

 GHIDUL DE PRACTICĂ JURNALISTICĂÎN DOMENIUL VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL PENTRU ONG-URI ȘI SPECIALIȘTI