Voluntarii Viața După Abuz

Viața după abuz crește cu ajutorul tău. Suntem în căutare de autori care pot contribui cu traduceri, recenzii și materiale originale. 

Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.

ECHIPA PSIHOLOGI

Psiholog clinician cu o experiență în munca de cabinet de 15 ani, master în psihoterapii cognitiv-comportamentale, format în terapie sistemică cuplu-copil-familie și în psiho-oncologie.

De peste 5 ani lucrez cu Asociația Anais unde am format grupuri de suport pentru beneficiarele proiectului ”Stop violenței în familie” și am inițiat un proiect-pilot în cadrul căruia am făcut terapie de grup cu femei ieșite din mediul toxic al violenței domestice, cu obiectivul de a le ajuta să înceapă o viață nouă, echilibrată.

Tot în colaborare cu Asociația Anais am organizat psiho-ateliere tematice pentru femei vicitime ale violenței domestice pentru a le ajuta să își înțeleagă emoțiile și sentimentele legate de evenimentele traumatizante și pentru a găsi acele reacții adaptative la noua viață.

În paralel am desfășurat psiho-ateliere și activități de îndrumare pentru studenți la Asistență socială, iar din 2018 sunt supervizor pentru asistenții sociali care lucrează la centrul de primire în regim de urgență a femeilor și copiilor victime ale violenței domestice.

Sunt psihoterapeut și lucrez cu oamenii de mai bine de 20 de ani în diferite roluri: în organizații în roluri de resurse umane, apoi ca trainer în dezvoltarea de abilități, Coach pentru atingerea obiectivelor de performanță și ca terapeut în procese de vindecare emoțională și creștere post-traumatică.

M-am confruntat cu abuzul în diferite feluri de multe ori, inclusiv pe propria piele. Dificultatea victimelor oricărei forme de abuz (emoțional, verbal sau fizic) constă în faptul că la bază se află distrugerea sentimentului de încredere sau de siguranță relațională (orice încredere, în viață, în oameni). Refacerea acestei încrederi este esența unui proces terapeutic ce vine în sprijinul victimelor în viața lor de după abuz. Iar acest lucru este posibil, chiar dacă la un moment dat poate părea că nu este.

Pentru sprijinul supraviețuitorilor abuzului, vin în întâmpinare cu un pachet de 8 sesiuni gratuite. Deoarece de multe ori acest număr nu este suficient, ofer ulterior maximum 25 ședințe la un cost de 80 RON/ ședință (discount 50%) pentru o perioadă de maximum 8 luni.

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut adlerian, am absolvit un master în Psihologie Clinică și Consiliere Psihologică și un program de formare în Psihoterapie Adleriană. De mai bine de 5 ani profesez cu multă bucurie și dorință de a-mi ajuta semenii să descopere căi de a-și îmbunătăți viața, pentru început ca voluntar în cadrul Asociației Pas cu Pas și al Fundației Nane, apoi în cadrul cabinetului individual pe care îl dețin.

 

Din 2017 coordonez grupuri de dezvoltare personală pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Scopul acestor ateliere este de a forma abilități de relaționare interpersonală, de a identifica punctele forte și resursele pe care cei mici le dețin și care îi ajută să facă față sarcinilor vieții. De asemenea, restabilim încrederea în sine și în faptul că pot gestiona cu succes situațiile care până atunci îi încurcau.

 

Mă ghidez după principiul " Totul poate fi și altfel" și cred cu tărie că fiecare dintre noi este capabil să facă lumea mai bună și împreună este întotdeauna mai ușor.

Sunt psihoterapeut integrativ și psiholog clinician cu o experiență activă în domeniu de 10 ani. Terapia pe care o ofer este centrată pe dezvoltarea personală a individului pentru ca acesta să devină autonom și capabil de autoexprimare de sine fără a cădea în capcanele manipulării emoționale prezente atât în viața cotidiană  cât și  în relațiile în care este implicat. Susțin direct dreptul fiecăruia de a fi fericit și de a obține un  nivel  satisfăcător al vieții personale.


Pentru că sunt un avid suporter al conceptului de a trăi conștient am inițiat proiectul  bilingv "Understanding Life"  prin care intenționez să ofer suport celor care caută să înțeleagă sensul ascuns al  experiențelor de viață și în ce mod acestea pot fi folosite pentru îmbunătăţirea  calităţii vieții. Deoarece un anume tip de evenimente vor persista în viața fiecăruia atât timp cât acestea nu au fost acceptate, înțelese și asimilate.