Voluntarii Viața După Abuz

Viața după abuz crește cu ajutorul tău. Suntem în căutare de autori care pot contribui cu traduceri, recenzii și materiale originale. 

Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.Informațiile din acest site nu sunt și nu intenționeaza să reprezinte îndrumare de specialitate si nu sunt un înlocuitor pentru recomandări acordate de profesioniști din domeniul juridic, medical, psihologic sau de altă natura. Răspunderea folosirii acestui site revine exclusiv utilizatorului. Păstrăm stricta confidențialitate și nu dezvăluim sau folosim în nicio ocazie, direct sau indirect, în niciun fel, datele personale sau alte informații private, cu excepția cazurilor prevăzute de lege sau cu acordul  expres al utilizatorului.

MANIFEST

Se vorbește mult despre violență. Se vorbește despre victime și abuzatori și despre mecanismele psihice care aduc și mențin un om în aceste două „roluri”. Sunt multe organizații care sprijină victimele violenței domestice și o fac cu brio. Nu e simplu. Deloc.

Dar ce se întâmplă după ce victima iese din situația abuzivă,

ce se întâmplă dincolo de aria de acoperire a serviciilor sociale și ONG-urilor?

Supraviețuitorii își reiau cursul vieții, de cele mai multe ori în contextul care a generat problema, de cele mai multe ori în familii și comunități care nu înțeleg experiența și nevoile supraviețuitorului, sau care chiar au contribuit la situația abuzivă. Societatea uită la fel de repede cum se scandalizează.

Viața după abuz este o platformă online și offline care:

  • Informează supraviețuitori, victime și apropiații lor despre faptele care anunță violența în familie și cum se poate crește calitatea vieții post-traumă,

  • Colaborează cu practicienii în generarea de soluții la problemele cu care se confruntă organizațiile de suport pentru victime,

  • Invită actorii din industria comunicării să multiplice bunele practici în informarea și formarea opiniei publice pe subiectul violenței domestice.

 

Dacă ai fost victimă a abuzului, te invităm să pășești pe un teritoriu unde poți construi solid o nouă viață:

 

Dacă faci parte din anturajul sau familia unei victime, te invităm să înveți cum îi poți susține tranziția:

  • Citește articole despre nevoile supraviețuitorilor scrise special pentru tine,

  • Documentează-te parcurgând restul site-ului pentru o înțelegere mai amplă,

  • Contactează organizații de suport și specialiști care te pot învăța cum să ajuți.

 

Dacă ești practician cu experiență în domeniul combaterii violenței domestice (ONG, asistent social, psiholog, avocat, coach și altele), înscrie-te ca specialist pentru:

  • A putea fi contactat de supraviețuitori și a le oferi sprijin,

  • A fi la curent cu diverse resurse puse la dispoziție de suporterii noștri (voluntariat, formări, ateliere, alte evenimente).

 

Dacă ești jurnalist, descarcă, folosește și contribuie la ghidul de bune practici în scrierea despre violență domestică.


Viața după abuz este o platformă colaborativă. Îți așteptăm sugestiile și contribuția la noi@viatadupaabuz.ro .

Mulțumim pentru sprijin:

Autori:

Ligia Moise

Andreea Muraru

Nicoleta Dumitru

Ana-Maria Ciobanu

Andreea Ilinca

Logo design:

Carina Ovezea